Homepage. Dagboek. In de Media. Doel. Voedsel. Energie. Water. Dieren. Kruiden. Bloemen. Schoon Rijden. Onderhoud. Sport Spel. Zelf ervaren. Foto,s. Contact.

The Green Lagoon

Zelfvoorzienend wonen met behoud van comfort, “leven zoals het ooit bedoeld is”.  


De bedoeningen van de familie hebben de afgelopen jaren de aandacht getrokken van diverse radio en televisie programma,s.

Op deze pagina geven ze u een kleine terugblik op een aantal uitzendingen.

Om te beginnen een documentaire van de Wereldomroep. Daaronder de allereerste aflevering van IK Vertrek.

Media

Voordat de familie zich op de Green Lagoon vestigde en ze zich de rust van het Franse platteland nog niet hadden eigengemaakt kochten ze zich een oud en vervallen Normandisch landgoed uit de 15e eeuw. Ze restaureerde dit eigenhandig en legde er zelfs een volwaardig vliegveld op aan.

Daarnaast verhuurde ze wekelijks een van hun gebouwen ten behoeve van bruiloften en zakelijke bijeenkomsten.

Deze activiteiten waren zo succesvol dat er wederom een minimum aan vrijetijd resteerde. Klik hier voor hun eerste plek in Frankrijk

Toen de restauratie was voltooid besloot de familie, gemotiveerd door de kinderen, het grote landgoed Bouttemont weer van de hand te doen om vervolgens met elkaar De Green Lagoon te stichten, de plek en het initiatief waarover deze website verhaald.

Wetenswaardig is dat de familie in 2005 aan de wieg stond van de televisie serie “Ik Vertrek”, oorspronkelijk door hen bedoeld als emigratie voorlichtings documantaire.

Via onderstaande linken kunt u de allereerste uitzending van de serie zien waarvan zij zich destijds zelf tot onderwerp maakte.

De Tros was over deze opnames zo enthausiast dat zij basis daarvan het programma aankocht en opdracht gegeven heeft voor een lange reeks van afleveringen welke tot op de dag van vandaag wordt uitgezonden.

Omwille van de doelgroep van De Tros is de nadruk van het programma echter direct verlegt van “documantaire en voorlichting” naar “familie en vermaak”. Dit was er mede de rede van dat de familie later niet heeft meegewerkt aan vervolgafleveringen.

Klik op onderstaande filmpjes voor een vol uur televisie beelden, Ik Vertrek zoals de serie ooit door ons bedoeld was.