Homepage. Dagboek. In de Media. Doel. Voedsel. Energie. Water. Dieren. Kruiden. Bloemen. Schoon Rijden. Onderhoud. Sport Spel. Zelf ervaren. Foto,s. Contact.

The Green Lagoon

Zelfvoorzienend wonen met behoud van comfort, “leven zoals het ooit bedoeld is”.  


Onderhoud en machines


Goed gereedschap is het halve werk, dat is een waarheid als een koe. Dit gezegde gaat zeker op bij het onderhoud van de 2,5 ha. grond van The Green LagoonBij aanvang besloten we direct zoveel mogelijk werkzaamheden zelf te doen. In ons geval betekende dit leren met vallen en opstaan, “learning by doing” in zijn zuiverste vorm.


Uit ervaring weten we dat hierdoor overbelasting en tegenzin bij de kinderen zou kunnen ontstaan.

Speciaal daarom hebben we er voor gekozen om, het geld dat wat we besparen met onze zelf werkzaamheid, te investeren in goed en passend materiaal. De kunst hierbij is het kiezen van de juiste machines, niet te klein maar zeker ook niet te groot.


Nu helpt het dat we inmiddels een aantal jaren ervaring hebben met de meest uiteenlopende landbouwmachines en tuin apparaten. We weten daardoor als geen ander dat functionaliteit en duurzaamheid het aller, aller belangrijkste is voor buitenwerk.Omdat we ook zoveel mogelijk onderhoud en reparaties zelf verzorgen letten we bij de keuze van machines ook op de degelijkheid en de onderhoudsvriendelijkheid van de apparatuur.Daarbij letten we natuurlijk ook op het ontwerp en de schoonheid van de machines, het oog wil ook wat. Niets is fijner dan werken in een net opgeruimde werkplaats en met mooie machines.


Leuk ook om te merken dat deze apparaten ook allerlei schoolvriendjes en andere kinderen uit de buurt motiveren om op The Green Lagoon mee te komen helpen. Spelenderwijs raken zij, en ook hun ouders, vertrouwd met onze zelfvoorziendende manier van leven.


Tal van “geiten wollen sokken” vooroordelen werken we hiermee in een klap de wereld uit.


Waar enigszins mogelijk gebruiken we vanzelfsprekend traditioneel handgereedschap, als het even kan gemaakt van koper of een koper legering.