Homepage. Dagboek. In de Media. Doel. Voedsel. Energie. Water. Dieren. Kruiden. Bloemen. Schoon Rijden. Onderhoud. Sport Spel. Zelf ervaren. Foto,s. Contact.

The Green Lagoon

Zelfvoorzienend wonen met behoud van comfort, “leven zoals het ooit bedoeld is”.  


Schoon Rijden


Wij bereiden ons voor op elektrisch rijden. De elektriciteit voor de auto zullen we opwekken met zonne-collectoren terwijl de lithium accu van de auto tevens dienst gaat doen als buffer-opslag van elektriciteit voor huishoudelijk gebruik.

Vanwege de grote van het gezin hebben we tijdelijk gekozen voor een 5 persoons Peugeot camionette. Milieutechnisch gezien eigenlijk best wel een oersaai en weinig vooruitstrevend merk.


Deze hebben we echter eigenhandig voorzien van een waterstofgenerator. Feitelijk nu een waterstof hybride dus, best wel uniek. Met een gemiddeld verbruik van 4,5 liter benzine op 100 km al met al voor het moment een redelijk alternatief.


Ondertussen komt er van Toyota wel heel goed nieuws.

We sparen dan ook nog even door zodat we direct de overstap naar onderstaande techniek kunnen maken en daarmee ook nog eens ons huis van de schoonst denkbare energie kunnen voorzien.

Het automerk dat deze techniek als eerste voor het gemiddelde publiek bereikbaar maakt verdient zonder enig overdrijven een Nobel Prijs!


Toyota komt met auto op waterstof


Toyota onthult steeds meer van de waterstof auto die in 2015 in productie gaat. Niet alleen schudt de carrosserie het stadium van concept car langzaamaan van zich af, ook ontsluiert Toyota meer en meer technische details. Op de laatste Tokyo Motor Show beleefde de Toyota FCV Concept zijn werelddebuut.


Precies twee jaar geleden presenteerde Toyota op de Tokyo Motor Show de eerste conceptuele productieauto op waterstof; de uitgesproken gelijnde FCV-R. De FCV Concept die nu in de spotlights wordt gezet, borduurt verder op dat eerste ontwerp.


Royaal plaats voor een gezin en hun bagage
De 4,87 meter lange FCV Concept krijgt een actieradius van ‘ten minste 500 kilometer’ en tanken neemt nog geen drie minuten in beslag. De twee kleine, lichtgewicht en extreem sterke waterstoftanks zijn weggewerkt onder het koetswerk zodat binnen in de auto royaal plaats is voor een gezin en hun bagage.


Lagere productiekosten en compacter dan ooit
De aandrijflijn heeft een vermogen van ‘ten minste 100 kW’ en is bovendien voorzien van een
boost converter die kortstondig extra vermogen kan bieden. Toyota zag verder kans om de power output van de Fuel Cell Stack ten opzichte van de al rijdende Toyota FCHV-adv meer dan te verdubbelen naar 3 kW per liter. Ook kon de omvang van de aandrijflijn significant worden verkleind én een stuk goedkoper worden gemaakt.


FCV Concept kan een huishouden een week van elektra voorzien
De nieuwe FCV Concept is nu zo efficiënt dat ‘ie – indien afgetankt – een gemiddeld huishouden meer dan een week van elektriciteit zou kunnen voorzien.